Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών Σάμου

 

 

Αρχική σελίδα

Ιστορικά

Τοποθεσία

Το έργο μας

  - Φωτογραφίες

  - CDs

Φωτογραφίες

Τα νέα μας

Προσωπικό Σχολείου

Βιβλίο Επισκεπτών

  ΔΡΑΣΗ- ΦΑΝΤΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Στο σχολείο μας δεν μαθαίνουμε μόνο τα μαθήματά μας.. σαν μικρή κοινόντητα δραστηριοποιούμαστε και σε άλλους τομείς! Ασχολούμαστε για παράδειγμα με την μουσική, με τον σχολικό μας συνεταιρισμό.. θα κάνουμε και αναδάσωση, υιοθετώντας μερικά δεντράκια για να μεγαλώσουν στη θέση αυτών που κάηκαν το καλοκαίρι του 2007.
 

Σχολικός  Συνεταιρισμός  Δημοτικού  Σχολείου  Μυτιληνιών  Σάμου.

·         Για να ακούσετε τα CD που έχουμε ηχογραφήσει.

·         Για να δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας.

 

Στο σχολείο μας λειτουργεί Σχολικός  Συν/σμός από το 1992 με καταστατικό εγκεκριμένο από την ΠΑΣΕΓΕΣ , και  από το 1998 σύμφωνα με τις διατάξεις  του Παδαγωγικού Ινστιτούτου.

Οι δραστηριότητές μας είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και κρατούν σε συνεχή δράση τους μαθητές του σχολείου μας. Στο ενεργητικό μας έχουμε: Έκδοση CD με παραδοσιακά τραγούδια, εκθέσεις λογοτεχνικού βιβλίου , έκδοση σχολικής εφημερίδας , εκθέσεις μαθητικών έργων , διοργάνωση ή συμμετοχή σε μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις , συμπαράσταση σε άπορες οικογένειες, συμμετοχή σε αναδασώσεις, ανάληψη προγραμμάτων υγείας και αγωγής του καταναλωτή, διοργανώσεις ενημέρωσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, πυρασφάλειας-πυρόσβεσης και άλλες ποικίλες δραστηριότητες.

Στα πλαίσια του συνεταιρισμού λειτουργεί κυλικείο με προϊόντα εγκεκριμένα από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και παράρτημα με είδη γραφικής ύλης.

Το 1996 μετά από πρόταση του συλλόγου «Φίλων Φιλαρμονικής» του χωριού μας , ο οποίος διέκοψε την δράση του, τα μουσικά όργανα προσφέρθηκαν στο συνεταιρισμό μας. Στη συνέχεια αφού τα συντηρήσαμε προσλάβαμε μουσικό και δημιουργήσαμε μία σχολική φιλαρμονική με τη συμμετοχή και εξωσχολικών συγχωριανών μας μουσικών.

Το 1999 μετά από αίτημα του Δήμου Πυθαγορείου τα μουσικά όργανα παραχωρήθηκαν στο δήμο για τη δημιουργία δημοτικής φιλαρμονικής.

Το 1997 δημιουργήσαμε τμήμα πληροφορικής, προσλάβαμε καθηγητή πληροφορικής  και ήμασταν  ανοικτοί σε οποιονδήποτε επιθυμούσε την επιμόρφωσή του στις νέες τεχνολογίες. Σήμερα το εργαστήρι πληροφορικής χρησιμοποιείται από το ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας και ευκαιριακά από τους υπόλοιπους μαθητές.

 Τα παιδιά του σχολικού συνεταιρισμού ευαισθητοποιημένα στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα , προσέφεραν οικονομική βοήθεια στην UNICEF , στους γιατρούς χωρίς σύνορα, στο πρόγραμμα βοήθειας των «κακοποιημένων παιδιών» της αρχιεπισκοπής και όπου αλλού κρίθηκε απαραίτητο.

 

 

επικοινωνία

tel/fax:(+30) 22730 51282
email: mail@dim-mytil.sam.sch.gr

 

 

copyright IV ©2010